Leestip: Hartenkreten van mantelzorgers

We hebben in Nederland en België een rijkdom aan sociale voorzieningen. Maar toch: het samenspel tussen mensen met een zorgvraag, mantelzorgers, professionals en instanties blijkt vaak moeizaam en ingewikkeld. Het boek ‘Hartenkreten van mantelzorgers. Over de kunst van het samenwerken’ gaat over mantelzorgers van mensen die leven met dementie, niet-aangeboren hersenletsel of een verstandelijke beperking. Het belicht hun voortdurende zoektocht door ontdekkingen, vragen en onzekerheden die zij op hun pad tegenkomen.

De inzichten die dit boek aanbiedt, zijn het resultaat van vijftien jaar projecten, onderzoeken en samenwerking met mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en beleidsmakers. Wat vinden mantelzorgers belangrijk? Hoe kan de samenwerking met familie, vrienden, buren maar ook met vrijwilligers en professionals optimaal worden vormgegeven?

Auteurs

Deze uitgave kwam tot stand onder redactie van Ellen Witteveen, Amanda Siteur-Scholten en Mariët Brandts. Mantelzorg kennen zij van dichtbij in hun eigen leven. Zij zijn docent en onderzoeker bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht. Het boek wordt uitgegeven door Gompel&Svacina.

Partners